Διεξαγωγή Σεμιναρίου από το 10ο ΠΤ Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας – Πάτρα

Το 10ο ΠΤ Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στο πλαίσιο διαρκούς ενημέρωσης – επιμόρφωσης των μελών του και των λογιστών-φοροτεχνικών, διοργανώνει στην Πάτρα ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα:

«ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Φ.Π.Α»

Στο σεμινάριο θα γίνει αναφορά σε όλες τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος στο Φ.Π.Α καθώς και στα ηλεκτρονικά βιβλία σύμφωνα με το Ν 5073/2023. Πιο συγκεκριμένα θα γίνει αναφορά :

  • Στα πρόστιμα στη πλατφόρμα Mydata με παραδείγματα και εφαρμογές.
  • Στον προσδιορισμού του ελάχιστου ποσού εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων και τις αλλαγές στα έντυπα Ε3 και Ε1 με παραδείγματα.
  • Στις μειώσεις του τέλους επιτηδεύματος , του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου καθώς και του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών.
  • Σε όλες τις αλλαγές στο καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων και τις περιπτώσεις υπαγωγής των στο καθεστώς του Φ.Π.Α με πλήρη ανάλυση.
  • Στο κλείδωμα των δηλώσεων του Φ.Π.Α από το έτος 2024 και στην αντιμετώπιση των ειδικών θεμάτων σύμφωνα με την Α 1020/2024 με παραδείγματα και εφαρμογές
  • Στη προετοιμασία κλεισίματος των βιβλίων για το φορολογικό έτος 2023 στις επιχειρήσεις με βιβλία απλογραφικά και διπλογραφικά.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στη Συνεδριακή αίθουσα του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, Πλ. Γεωργίου Α΄ αριθμ. 25 και θα έχει διάρκεια 5 ώρες.

Χρόνος διεξαγωγής: Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

΄Ωρες διεξαγωγής:  16:00 έως 21:00

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Νικόλαος Καλαμαράς, Οικονομολόγος – Λογιστής Α΄ τάξης, Ειδικός Εισηγητής σεμιναρίων – Εσωτερικός Ελεγκτής επιχειρήσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

  1. Τα Μέλη που έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις για το τρέχον έτος,
  2. Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, που έχουν ανανεωμένη την επαγγελματική τους ταυτότητα (υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης),
  3. Τα Μέλη του ΟΕΕ και οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, που είναι άνεργοι ή μη απασχολούμενοι να προσκομίσουν στο 10ο ΠΤ Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας με την υποβολή της αίτησης παρακολούθησης από Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 έως και Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή αντίγραφο Βεβαίωσης Διακοπής Εργασιών από την αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να απαλλαγούν από την υποχρέωση της ταμειακής τακτοποίησης.

Στην περίπτωση, που ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίσει τα ανωτέρω δικαιολογητικά μέχρι την  Τετάρτη 3 Απριλίου 2024,  η αίτηση του δε θα λαμβάνεται υπόψη.

Το σεμινάριο διατίθεται δωρεάν.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η αίτηση συμμετοχής θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο e-mail του 10ου ΠΤ oee10pt@oe-e.gr

Έντυπο αίτησης διατίθεται εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 2610 221645.