Οικονομικά Χρονικά 168

Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα, όπως και όλος ο πλανήτης ζουν σε ρυθμούς κορωνοϊού. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, τις συναλλαγές μας.

Η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά βαθιάς ύφεσης ενώ η αγορά, οι επιχειρήσεις, ο τουρισμός, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες αγωνιούν για την επόμενη ημέρα.

Μια από τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, όταν θα έχει απομακρυνθεί οριστικά ο εφιάλτης του κορωνοϊού, είναι η 4η βιομηχανική επανάσταση η οποία θα αλλάξει τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Η νέα βιομηχανική επανάσταση είναι ευκαιρία, πρόκληση ή απειλή;

Τα «Οικονομικά Χρονικά» επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό μέσα από τα άρθρα που φιλοξενούνται στο νέο τεύχος. Ένα τεύχος το οποίο η συντακτική επιτροπή είχε ετοιμάσει λίγο πριν την επέλαση του κορωνοϊού, αλλά λόγω του lockdown «πάγωσε» η έκδοσή του.

Στην επόμενη ημέρα η 4η βιομηχανική επανάσταση αναμένεται να φέρει μεγάλες προκλήσεις, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες για την οικονομία και τις επιχειρήσεις και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια επιτυχημένη μετάβαση της οικονομίας στην εποχή της ψηφιακής και της τεχνολογικής επανάστασης.

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Για να διαβάσετε το τεύχος, πατήστε εδώ.