Οικονομικά Χρονικά Τεύχος 163

Χρονιά πολλαπλών προκλήσεων αναμένεται να είναι το 2019 για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα με τη μείωση των κόκκινων δανείων να αποτελεί το σημαντικότερο στόχο.

Τα Οικονομικά Χρονικά στο νέο τεύχος ανοίγουν το θέμα των κόκκινων δανείων, ένα πρόβλημα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το οποίο ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα οικονομίας, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη δική του πρόταση, η οποία θα συμβάλλει στην κατεύθυνση της ταχύτερης επίλυσης του προβλήματος των NPLs.

Στο νέο τεύχος φιλοξενούμε απόψεις και προτάσεις ειδικών για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και παρουσιάζουμε τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ο.Ε.Ε. για τη δυνατότητα χορήγησης νέων δανείων. Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει ότι οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την πρόθεση των τραπεζών για χορήγηση νέων δανείων για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες κυρίως λόγω των υψηλών επιτοκίων.

Επίσης, στις σελίδες του νέου τεύχους καταγράφουμε τις πρόσφατες αλλαγές που επήλθαν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και δημοσιεύουμε έναν αναλυτικό οδηγό όπου ειδικοί δίνουν λύσεις και απαντούν στα βασικότερα ερωτήματα για τη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας
Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό ηλεκτρονικά πατώντας εδώ, ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από εδώ.