Economic Chronicles Issue 165

Αφιερωμένο στο 3ο Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι το νέο τεύχος του περιοδικού «Οικονομικά Χρονικά».

Το συνέδριο με θέμα «Η ελληνική οικονομία: Επενδύσεις, χρηματοπιστωτικό σύστημα και έξοδος στις αγορές» πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στο περιοδικό φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που κατέθεσαν στο συνέδριο για το ρόλο των μεταρρυθμίσεων στην οικονομική ανάπτυξη, την αναμόρφωση του τραπεζικού συστήματος και την τόνωση των επενδύσεων, ο Πρωθυπουργός πλέον, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρ. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πρ. Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Δραγασάκης, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θεόδωρος Μητράκος, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Peter Dohlman, ο Senior Fellow στο Βruegel, Ζsolt Darvas, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Martin Czurda, κορυφαίοι τραπεζίτες και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι οικονομολόγοι και αναλυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ρόλο της Ελλάδας αναφέρθηκαν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., πρ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Δημήτριος Παπαδημούλης, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παπανδρέου από το Κίνημα Αλλαγής.

Μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό ηλεκτρονικά πατώντας εδώ, ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από εδώ.