Ανακοίνωση Προεδρείου ΟΕΕ

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε ανάρτηση του κ. Παναγιώτη Αλεβιζάκη, μέλους της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ και εκπροσώπου της παράταξης ΑΚΙΟΕ στα social media, που συχνά τελευταία επιλέγει να «εκτίθεται» και με την οποία ουσιαστικά ζητάει όσοι ασκούσαν το επάγγελμα του εσωτερικού ελεγκτή κατά την ημερομηνία ψήφισης του Νόμου και δεν είχαν τα προσόντα που επιτάσσει ο νέος Νόμος να χάσουν τη δουλειά τους και να βγουν στην ανεργία.

Κύριε Αλεβιζάκη,

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Προεδρείου του ΟΕΕ, στα οποία επιτίθεστε με σκαιό τρόπο, οφείλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη σας και να σας υπενθυμίσουν ότι και κατά τη νομοθέτηση του επαγγέλματος του λογιστή – φοροτεχνικού, είχαν επίσης προβλεφθεί μεταβατικές διατάξεις για τους μη πτυχιούχους που κατά τη δημοσίευση του Ν.2515/1997 ασκούσαν το επάγγελμα του λογιστή ή του βοηθού λογιστή ως μισθωτοί σε λογιστικές – οικονομικές εργασίες του ιδιωτικού τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πώς μπορεί στο επάγγελμα του εσωτερικού ελεγκτή που θεσμοθετήθηκε το 2021, να αποκλείονται εργαζόμενοι πολλών ετών στον εσωτερικό έλεγχο πριν τη δημοσίευση του Ν.4849/2021, οι οποίοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να εγγραφούν στο μητρώο των εσωτερικών ελεγκτών; Με τη διάταξη που ψηφίσθηκε τους δίνεται η δυνατότητα, όπως είχε δοθεί και στους λογιστές -φοροτεχνικούς, να συνεχίσουν να εργάζονται, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν μέλη στο ΟΕΕ. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, που ασκούν το επάγγελμα πάνω από 30 χρόνια.

Σε κάθε θεσμοθέτηση ειδικότητας του οικονομολογικού επαγγέλματος, το ΟΕΕ, σε αντίθεση με εσάς, δεν θα είναι απέναντι στους ήδη ασκούντες τη συγκεκριμένη ειδικότητα, αλλά θα τους δίνει το δικαίωμα της συνέχισης της εργασίας τους και δεν θα τους στέλνει στο Ταμείο Ανεργίας.

Ευτυχώς το ελληνικό Κοινοβούλιο είχε την ίδια άποψη με το ΟΕΕ και την αντίθετη από τη δική σας και ψήφισε τη μεταβατική αυτή διάταξη, για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του! Εσάς σας αφήνουμε στην κρίση των οικονομολόγων και όλων των πολιτών.