Ανακοίνωση Κεντρικής Διοίκησης ΟΕΕ

Η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος συγκλήθηκε άμεσα, σε έκτακτη συνεδρίασή της, την Τρίτη 14 Ιουνίου, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο με την τοποθέτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη και τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα, Γιάννη Σκάλκου, για τους λογιστές – φοροτεχνικούς και τους συμβούλους επιχειρήσεων.

Τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης καταδίκασαν ομόφωνα τις ατυχείς, τουλάχιστον, δηλώσεις του Υφυπουργού για τον κλάδο των λογιστών και των συμβούλων επιχειρήσεων και ζήτησαν αφενός την ανάκλησή τους από τον Υφυπουργό και αφετέρου μια ειλικρινή συγγνώμη προς το σύνολο του κλάδου.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ συμμετείχε και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος νωρίτερα είχε αποστείλει επιστολή προς τα μέλη της Κεντρικής Διοίκησης ανακαλώντας τις δηλώσεις του, ζητώντας ταυτόχρονα δημόσια συγγνώμη από το σύνολο του κλάδου.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Υφυπουργός εξήρε το ρόλο των οικονομολόγων και των λογιστών – φοροτεχνικών καθόλη τη διάρκεια των διαδοχικών κρίσεων που έχει υποστεί η χώρα μας και το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΟΕΕ σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά ζήτησε συγγνώμη για τις ατυχείς εκφράσεις που ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου του και που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πεποίθησή του.

Η Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ αποδέχεται την ουσιαστική και ειλικρινή μεταμέλεια του Υφυπουργού για τα λεγόμενά του και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό όλων των οικονομολόγων, προστατεύοντας την τιμή και την υπόληψή τους, σεβόμενη στο έπακρο το λειτούργημα που επιτελούν και δηλώνει ότι δεν θα αφήνει αναπάντητες τέτοιες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται.