Οικονομικά Χρονικά 175

Ο τομέας των ακινήτων ήταν από εκείνους που δοκιμάστηκαν πιο σκληρά στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 45%-50%.

Σήμερα, η ελληνική αγορά ακινήτων έχει αφήσει πίσω της τα πέτρινα χρόνια της κρίσης και κινείται σε ανοδική τροχιά, ενώ έχει εμφανίσει ισχυρά αντισώματα απέναντι στην πανδημία.  Η οικοδομική δραστηριότητα γνωρίζει μεγάλη άνθηση, οι τιμές των κατοικιών βρίσκονται σε ανοδική κύκλο και τα στοιχεία δείχνουν, ότι η σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα μετά το 2017, έχει καλύψει περίπου το μισό από τη σημαντική πτώση των αξιών που είχε καταγραφεί την περίοδο 2008-2017.

Τα «Οικονομικά Χρονικά» μέσα από τα άρθρα που φιλοξενούν στις σελίδες του νέου τεύχους, παρουσιάζουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται στην αγορά ακινήτων αλλά και τους κινδύνους που απειλούν να ανακόψουν το ρυθμό αύξησης της οικοδομικής δραστηριότητας  όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ένταση των πληθωριστικών πιέσεων στο κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας.

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Για να διαβάσετε το περιοδικό επιλέξτε εδώ.