Προκήρυξη 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά “Ερμής”

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) προκηρύσσει τον Τρίτο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για το σχολικό έτος 2021-22.

Σε ποιους απευθύνεται: Ο μαθητικός διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» στα Οικονομικά είναι ένας ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γ’ Λυκείου όλων των Σχολείων της χώρας. Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό εξετάζονται γραπτά στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως προσδιορίζεται από την  σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και ζητήματα τα οποία περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία του Λυκείου. Ο διαγωνισμός είναι ετήσιος και ξεκίνησε το 2020 με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του ΟΠΑ.

Σκοπιμότητα: Ο στόχος του διαγωνισμού είναι η νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση για τις οικονομικές εξελίξεις και τα νέα εργαλεία ανάλυσης που χρησιμοποιεί η οικονομική επιστήμη και να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών – υποψήφιων φοιτητών – στις οικονομικές σπουδές.

Φορέας διοργάνωσης: Ο διαγωνισμός ΕΡΜΗΣ οργανώνεται και διεξάγεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), Πατησίων 76, Αθήνα 10434, σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (παρακάτω αναφέρονται τα μέλη της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού). Το ΟΠΑ έχει την ευθύνη υλοποίησης του διαγωνισμού τηρώντας την κείμενη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Δείτε περισσότερα εδώ.