Αίτημα ΟΕΕ για ακύρωση προστίμων στις εκπρόθεσμες ΜΥΦ 2014 – Άμεση λύση και για τους ασθενείς λογιστές

Το μείζον θέμα των προστίμων, που καλούνται να πληρώσουν οι λογιστές – φοροτεχνικοί και οι φορολογούμενοι, για εκπρόθεσμη υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΜΥΦ) του 2014, έθεσε εκ νέου ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με σημερινή αναφορά, που έκανε, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την περιστολή του λαθρεμπορίου και άλλων διατάξεων.

Το ΟΕΕ προτείνει την άμεση ψήφιση τροπολογίας, η οποία να προβλέπει τη διαγραφή των προστίμων αυτών και ο Πρόεδρος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, αλλά και τον πρ. Υφυπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, για την οριστική λύση του θέματος που έχει προκύψει.

Παράλληλα, ο κ. Κόλλιας επανέφερε το θέμα της παράτασης κατά τουλάχιστον ένα μήνα των υποχρεώσεων των φορολογουμένων εκείνων, των οποίων οι εξουσιοδοτημένοι λογιστές έχουν αποδεδειγμένα προσβληθεί από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και αυτοί να κινδυνεύουν με πρόστιμα. Το ΟΕΕ έχει συντάξει και αποστείλει στους συναρμόδιους Υπουργούς κείμενο τροπολογίας και αιτιολογικής έκθεσης και αναμένει την άμεση λύση και αυτού του μείζονος ζητήματος.

Ο δε Πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων παρενέβη και αυτός προσωπικά με σχετική παρότρυνση προς τον παριστάμενο Υπουργό, ώστε να ικανοποιηθεί αυτό το δίκαιο αίτημα του ΟΕΕ και της λογιστικής κοινότητας.