ΟΕΕ: Εκλογή νέου Προεδρείου – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Κόλλιας

Τον Πρόεδρο και το νέο Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εξέλεξε η νέα Κεντρική Διοίκηση, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2019, και συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή.

Στη θέση του Προέδρου επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Η σύνθεση του Προεδρείου είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Κόλλιας
Α ́ Αντιπρόεδρος: Αβραάμ Πανίδης
Β ́ Αντιπρόεδρος: Σταύρος Τραγάνης
Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου
Οικονομικός Επόπτης: Κωνσταντίνος Μανούσος
Μέλη: Παναγιώτης Αλεβιζάκης, Σπυρίδων Βογιατζής, Ελισσάβετ Ζαμπέτα, Σάκης Ιωαννίδης, Πελοπίδας Καλλίρης, Μενέλαος Μαλτέζος, Ιωάννης Ρέππας, Κώστας Ταγγίρης, Φίλιππος Τούραλης – Σμυρνιώτης, Ιορδάνης Χατζηκωνσταντίνου.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:
«Η εκλογή μου, για τρίτη συνεχόμενη φορά, στη θέση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αποδεικνύει ότι οι οικονομολόγοι αναγνωρίζουν το έργο, που έχει συντελεστεί την τελευταία εξαετία στον επιστημονικό μας φορέα.

Ταυτόχρονα, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή.

Αισθάνομαι πως η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη, δεδομένου του ρόλου, που οφείλει να διαδραματίσει ο φορέας μας, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα της οικονομίας, αλλά και των προκλήσεων, τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας στη νέα, εξίσου κρίσιμη δεκαετία. Ένα είναι σίγουρο:

Ότι, και αυτή την τετραετία, το Οικονομικό Επιμελητήριο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων οικονομολόγων.

Με μεγαλύτερη εξωστρέφεια και παρεμβατικότητα, μέσω επιστημονικών μελετών, τεκμηριωμένων προτάσεων, αξιόπιστων και εφικτών λύσεων, θα συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο τόσο στην επίλυση των θεσμικών και καθημερινών θεμάτων των μελών μας, όσο και στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της νομοθεσίας, μέσω ακόμα πιο ενεργούς συμμετοχής στα νομοσχέδια για την οικονομία.

Άλλωστε, η δουλειά, που έχει γίνει, και που δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της τελευταίας εξαετίας.

Ξεκίνησε το 2004, ως μια μεγάλη προσπάθεια μιας παρέας ανθρώπων με διάθεση ανανέωσης, αλλά και ανάδειξης των επίκαιρων και σύγχρονων θεμάτων, που απασχολούν τους οικονομολόγους και τη χώρα. Η μεγάλη ομάδα στελεχών, που αναδείχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπροσώπησε επάξια τις αρχές και τις αξίες του ΟΕΕ. Η προσπάθεια αυτή, με όπλο τη μεγάλη πλέον εμπειρία, πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μία νέα σελίδα ενός σύγχρονου ΟΕΕ και με βάση τη μετα-κρίσης οικονομική κατάσταση της χώρας.

Από σήμερα, κιόλας, συνεχίζουμε τη δουλειά μας για να πάμε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ακόμα πιο ψηλά».

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδακτορικό δίπλωμα στο ίδιο αντικείμενο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, γενικός διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, αναπληρωτής Διοικητής για την Ελλάδα στην Παρευξείνια Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, οικονομικός σύμβουλος του Υπουργού στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών και επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σήμερα είναι επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Partner στην Διαδικασία ΑΕ και σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην KLC Law Firm.

Τον Φεβρουάριο του 2014 εξελέγη, για πρώτη φορά, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον Φεβρουάριο του 2017 επανεξελέγη.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.