Newsletter 46

Αγαπητοί συνάδελφοι οικονομολόγοι, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας στον τομέα της ενημέρωσής σας, σας παρουσιάζουμε το 46ο τεύχος του Newsletter που είναι αφιερωμένο στο 3ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, με θέμα:

«Η Ελληνική οικονομία: Επενδύσεις, χρηματοπιστωτικό σύστημα και έξοδος στις αγορές», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους για το ρόλο των μεταρρυθμίσεων στην οικονομική ανάπτυξη, την αναμόρφωση του τραπεζικού συστήματος, την μόνιμη πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές και την τόνωση των επενδύσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης & Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Ιωάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης και Βουλευτής Επικρατείας, η Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ο Geoffrey Pyatt, Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, o Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Peter Dohlman, Επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ο Ζsolt Darvas, Senior Fellow στο Βruegel, o Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ο Martin Czurda, Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κορυφαίοι τραπεζίτες και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι οικονομολόγοι και αναλυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο μέλλον της Ευρώπης και το ρόλο της Ελλάδας αναφέρθηκαν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ., πρ. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Δημήτριος Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παπανδρέου, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

 

Φιλικά,
Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας
Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Για να διαβάσετε το newsletter, πατήστε εδώ.