Μνημόνιο Συνεργασίας με Τμήμα Πληροφορικής Χαροκοπείου Παν/μίου

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν σε θέματα έρευνας ειδικότερων ζητημάτων οικονομικού ενδιαφέροντος, που θα περιλαμβάνει την εκπόνηση αντίστοιχων επιστημονικών προτάσεων, το διαμοιρασμό δεδομένων για την εκπόνηση έρευνας κοινής ωφέλειας, το σχεδιασμό και αξιολόγηση δημόσιων πολιτικών σε ευρωπαϊκό και εθνικό (κεντρικό, περιφερειακό ή τοπικό) επίπεδο, καθώς επίσης και την εκπαίδευση των μελών του ΟΕΕ, μέσω διεξαγωγής σεμιναρίων και προγραμμάτων δια βίου μάθησης.

Για την επίτευξη των ανωτέρω, το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής αναλαμβάνει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου του ΟΕΕ επί θεμάτων πληροφοριακών συστημάτων.

Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία μεικτής Ομάδας Εργασίας, η οποία θα επικεντρώσει τις εργασίες της στην επεξεργασία οικονομικών δεδομένων και πολιτικών, εστιάζοντας στη διατύπωση σχετικών αξιολογήσεων, προτάσεων και αναλύσεων. Στο πλαίσιο των εργασιών της εν λόγω Ομάδας Εργασίας θα είναι και η κατάρτιση και υλοποίηση κοινών δράσεων, κάθε μια από τις οποίες θα αναλύεται από λεπτομερείς Συμφωνίες.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, με την Πρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κ. Μαρία Νικολαΐδη και τον Πρόεδρο του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής, κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.