Ψήφισμα 78ης Συνέλευσης της Αντιπροσωπείας των Μελών του OEE

Καταγγελία – Για την άγρια και στοχευμένη επίθεση ενάντια στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Η 78η Συνέλευση της Αντιπροσωπείας των Μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.), η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, καταδικάζει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στη μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Αποδεικνύεται ότι ο στόχος της κυβέρνησης να χτυπηθούν με κάθε τρόπο όσοι μπαίνουνμπροστά στην οργάνωση της πάλης, είναι αντίστοιχος των πρακτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να συνεχιστεί και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων το τελευταίο διάστημα που να μην δέχεται την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας πολλές φορές στο ψαχνό όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για 30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς είναι δίκαια, αφού πρόκειται για απαραίτητες προϋποθέσεις για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων.