Οικονομικά Χρονικά Τεύχος 161

Μετά από οκτώ και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Ελλάδα ολοκληρώνει στις 20 Αυγούστου το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής. Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή είναι να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της, να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, πιστό πάντα στο ρόλο του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα οικονομίας έχει ανοίξει το δημόσιο διάλογο για το μέλλον της χώρας.

Το νέο τεύχος του περιοδικού «Οικονομικά Χρονικά» αφιερώνει τις σελίδες του, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Ο.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους καταθέτοντας τις απόψεις τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, Υπουργοί, Βουλευτές, Έλληνες και ξένοι τραπεζίτες, ο επικεφαλής της αποστολής των θεσμών για το τρίτο πρόγραμμα στην Ελλάδα, κ. Declan Costello , ο κορυφαίος οικονομολόγος του ESM, κ. Rolf Strauch και καθηγητές Πανεπιστημίων.

Τα «Οικονομικά Χρονικά» φιλοξενούν όλες τις απόψεις και προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Συνέδριο, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της «επόμενης ημέρας» της ελληνικής οικονομίας.

Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό ηλεκτρονικά πατώντας εδώ, ή να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το εδώ.