Δήλωση Κ. Κόλλια για έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

O Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την τήρηση των συμφωνηθέντων από ελληνικής πλευράς και την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα, σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να συστήσει στο Συμβούλιο να κλείσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (ΔΥΕ) για την Ελλάδα. Η ταχύτητα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων εξακολουθεί να παραμένει το ζητούμενο, ώστε να συνεχισθεί και να ενταθεί η προσπάθεια για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, μετά και τη συμβολική αυτή κίνηση αλληλεγγύης από πλευράς Βρυξελλών, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για έξοδο στις αγορές.

Οι θυσίες τόσων ετών του ελληνικού λαού πρέπει να αποδώσουν επιτέλους καρπούς και η χώρα να βαδίσει ξανά σε υγιή μονοπάτια βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε η υπέρβαση του στόχου για πλεονάσματα να επιστρέψει στους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να παραμείνει σε σταθερή τροχιά, ισορροπώντας πάντοτε και με παρεμβάσεις, που μεσομακροπρόθεσμα την ενισχύουν, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».