Ημερίδα ΟΕΕ για την Οικονομική Επιστήμη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, η ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με θέμα “Η θέση και η προοπτική της Οικονομικής Επιστήμης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση”, με τη συμμετοχή οικονομολόγων – εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις γύρω από τη διδασκαλία της Οικονομικής Επιστήμης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Εισηγητές ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών κ. Παντελής Τέντες, η Σχολική Σύμβουλος Οικονομολόγων κα Χαρίκλεια Ξάνθη, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Πειραιά κα Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, ο Κοσμήτορας της Οικονομικής Σχολής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αναστάσιος Ξεπαπαδέας και ο Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας κ. Ευτύχιος Σαρτζετάκης.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε δημιουργικός διάλογος για θέματα διδασκαλίας της Οικονομικής Επιστήμης και κατατέθηκαν προτάσεις προς το Προεδρείο της Ημερίδας.

Αναδείχθηκε η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα της διδασκαλίας της Οικονομικής Επιστήμης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ώστε ο αυριανός πολίτης να είναι γνώστης βασικών οικονομικών εννοιών χρήσιμων για την καθημερινότητά του.

Στα συμπεράσματα της ημερίδας περιέχονται:

·Η εισαγωγή σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του μαθήματος που θα ονομάζεται “Φορολογική Συνείδηση”, διότι η εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα διαμόρφωσης φορολογικής κουλτούρας και πρέπει να καλλιεργείται στον άνθρωπο από μικρή ηλικία.

·Η επαναφορά του μαθήματος Αρχές Οικονομίας ως μάθημα γενικής παιδείας στην Α΄ Λυκείου.

·Δημιουργία Ομάδας προσανατολισμού Οικονομίας-Πληροφορικής στη Β΄ ΓΕΛ.

·Αναγκαιότητα καλλιέργειας φορολογικής συνείδησης στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

·Επαναφορά του συντελεστή αυξημένης βαρύτητας του μαθήματος ΑΟΘ στην Γ΄ ΓΕΛ και

·Ταύτιση εξεταστέας ύλης ΕΠΑΛ και ΓΕΛ στο μάθημα ΑΟΘ στην Γ΄ τάξη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Αλαμάνος, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρος Μποφιλάτος, ο Βουλευτής και υπεύθυνος Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο υπεύθυνος Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Τόλκας και η εκπρόσωπος του ΚΚΕ κα Μαριάννα Οργέτα.