Έντονη αντίδραση του Ο.Ε.Ε. για δηλώσεις, ΕΛΠ και φορολογία εισοδήματος

Την έντονη ανησυχία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το γεγονός ότι μετατίθεται διαρκώς η ημερομηνία έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, δεδομένης της κατά νόμο πρόβλεψης για καταληκτική προθεσμία στις 30 Απριλίου, εκφράζει με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας ζητά το σύστημα να παραμείνει ανοιχτό τουλάχιστον για ένα τρίμηνο από τη στιγμή, που θα εκκινήσει η διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και με δεδομένη την απόφαση των λογιστών – φοροτεχνικών για αποχή από την υποβολή δηλώσεων.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, εκφράζεται και η έντονη αντίδραση του Επιμελητηρίου για τη μη παράταση εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων, για την οποία είχε δεσμευθεί ο κ. Αλεξιάδης και επαναφέρει την πρότασή του για την προαιρετική εφαρμογή τους για το φορολογικό έτος 2015.

Τέλος, ο κ. Κόλλιας δηλώνει την κάθετη αντίθεση του Επιμελητηρίου στις προωθούμενες αλλαγές, που συζητούνται με τους θεσμούς, για το αφορολόγητο και την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Πατήστε εδώ για διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή.