Η σιγή ιχθύος του κ. Κατρούγκαλου

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η σιγή ιχθύος, την οποία τηρεί ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με την ανεξήγητη κίνησή του να επιχειρεί να δημιουργήσει ελεύθερους επαγγελματίες δύο ταχυτήτων, εξαιρώντας από τις προτεινόμενες εκπτώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές, τους οικονομολόγους.

Παρά το γεγονός ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος απέστειλε επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία κοινοποίησε και στον Πρωθυπουργό, ζητώντας εξηγήσεις για το θέμα, ο κ. Κατρούγκαλος εξακολουθεί να μην απαντά για το συγκεκριμένο θέμα.

Άλλωστε, είναι η ίδια σιγή ιχθύος, την οποία τηρεί στο πάγιο αίτημα όλων των επιστημονικών φορέων για κατάθεση από μέρους του συγκεκριμένων και κοστολογημένων προτάσεων, ως στοιχειώδη βάση για διάλογο.

Η τακτική της σιωπής και της ασάφειας, μέχρι να φτάσουμε στο και πέντε και να επιβληθεί ο κεφαλικός φόρος “υπό την πίεση των δανειστών”, είναι ξεπερασμένη και μόνο κακό κάνει.

Τις ενστάσεις αυτές για το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών διατύπωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο και στη συνάντηση εργασίας του Προέδρου, Κωνσταντίνου Κόλλια, και του Γενικού Γραμματέα, Παναγιώτη Αλαμάνου, με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.