Συνάντηση ΟΕΕ με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν είναι βιώσιμη λύση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, παρέδωσαν στον Γενικό Γραμματέα Δημοσιών Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, μαζί με τα μέλη του Προεδρείου κ.κ. Π. Αλαμάνο, Κ. Μανούσο και Ζ. Κολιό.

Κατά τη συνάντηση που είχαν, διατύπωσαν την πάγια θέση του ΟΕΕ σύμφωνα με την οποία η παρέμβαση Κατρούγκαλου είναι καθαρά φορολογική και αποτελεί στην ουσία ένα είδος κεφαλικού φόρου, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σηκώσουν οι οικονομολόγοι και οι λογιστές – φοροτεχνικοί, ειδικά όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σενάρια για φορολογικό συντελεστή εισοδήματος 50%, ενώ ταυτόχρονα του κατέθεσαν τις προτάσεις του ΟΕΕ για το ασφαλιστικό. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου ενημέρωσαν τον κ. Πιτσιλή για την απόφασή τους, οι λογιστές – φοροτεχνικοί να απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων όταν ανοίξει το σύστημα.

Έθεσαν, ακόμα, υπόψη του νέου Γενικού Γραμματέα το θέμα της άμεσης προώθησης της ψηφιακής υπογραφής του λογιστή – φοροτεχνικού και την ανάγκη ασφαλείας στη διαδικασία των ηλεκτρονικών συναλλαγών, καθώς και το θέμα της προώθησης του σχεδίου υπουργικής απόφασης για την πιστοποίηση του λογιστή – φοροτεχνικού από το ΟΕΕ.