Συνάντηση του Προεδρείου του ΟΕΕ με τον κ. Τ. Αλεξιάδη

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος είναι ο πρώτος φορέας, που επέλεξε να συναντήσει ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Διοίκησης και της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ.

Ο κύριος Αλεξιάδης δεσμεύθηκε και ζήτησε από το προεδρείο του Επιμελητηρίου ακόμα πιο στενή συνεργασία με τους οικονομολόγους, λογιστές και φοροτεχνικούς, που είναι μέλη του ΟΕΕ, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της φοροδιαφυγής και κάνοντας λόγο για νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι θα δημιουργηθεί ειδική φόρμα για την κατάθεση προτάσεων για τη φορολογία, τόσο από φορείς, όσο και από πολίτες.

Αφού άκουσε τις προτάσεις και τα αιτήματα των εκπροσώπων των οικονομολόγων, ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξει νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, καθώς – όπως είπε – έχουν λυθεί τα διαδικαστικά θέματα και δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο η είσπραξη εσόδων.

Προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά σε όλη την Ελλάδα, “από πάνω προς τα κάτω”, δηλαδή πρώτα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και μετά στις μικρότερες, ενώ δήλωσε ότι θα δοθεί έμφαση και στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των πλαστών ταμειακών μηχανών.