Δήλωση Προέδρου του ΟΕΕ

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και με δεδομένη τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, προέχουν :

1.Η επαναφορά του κλίματος εθνικής ομοψυχίας μεταξύ των πολιτών, ώστε να εργαστούμε όλοι μαζί για‎ την ταχύτερη ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

2.Η ευρύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, πέρα από προσωπικούς εγωισμούς και μικροκομματικούς τακτικισμούς, ώστε να δώσουμε και το κατάλληλο σήμα προς τα έξω ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε από κοινού για την εφαρμογή των κρίσιμων μεταρρυθμίσεων. Υπό αυτή την έννοια χαιρετίζουμε την απόφαση του Πρωθυπουργού για τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

3.Άμεσες κινήσεις για την επίτευξη συμφωνίας και την ταχύτατη αποκατάσταση του οικονομικού κλίματος και της ομαλότητας του τραπεζικού συστήματος.

Η χώρα δεν έχει κανένα άλλο περιθώριο για καθυστερήσεις και χρονοτριβές. Απαιτείται συντονισμένη δράση για ταχύτερη έξοδο από το τέλμα, στο οποίο βρίσκεται η οικονομία.