Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τα θέματα της οικονομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της

Τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, καθώς και τα μέλη του Προεδρείου κκ. Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο (Α΄ Αντιπρόεδρος), Κολιό Ζώη (Β΄ Αντιπρόεδρος) και Μανούσο Κωνσταντίνο (Οικονομικός Επόπτης), υποδέχτηκε σήμερα Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κόλλιας καθώς και τα μέλη του Προεδρείου, μετέφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ζοφερή εικόνα της αγοράς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, τονίζοντας την ανάγκη για άμεσο και έντιμο συμβιβασμό, που θα οδηγήσει σε συμφωνία.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης, είναι ότι τα αρνητικά αποτελέσματα των καθυστερήσεων και της αναβλητικότητας στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του τόπου έχει πληρώσει και εξακολουθεί να πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας.

Πρόσθεσαν, ότι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε από την αρχή το μείζον θέμα του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας, καθώς η κατάσταση συνολικά απαιτεί δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις και λύσεις, που μόνο μέσα από ένα περιβάλλον ευρείας συναίνεσης μπορούν να αποφασιστούν και κυρίως να εφαρμοστούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτική επαφή ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος να λειτουργήσει συμβουλευτικά ως προς τα θέματα της οικονομίας , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Προεδρίας της Δημοκρατίας με απώτερο στόχο την επανεκκίνηση της αγοράς.