Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Ανοίξτε το TAXIS – Μεταθέστε τις προθεσμίες

Σοβαρούς κινδύνους για τη λειτουργία της αγοράς, αλλά και την είσπραξη φορολογικών εσόδων ενέχει η διαρκής αναβολή στην έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Αυτό επισημαίνει, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και αξιωματούχους, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Στην επιστολή, καταγράφονται τα προβλήματα, που προκλήθηκαν πέρυσι από την ίδια παθογενή κατάσταση, και τα θέματα, που έχουν ήδη προκύψει από τη μη εφαρμογή του νόμου, ο οποίος προβλέπει έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής την 1η Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία δίνει συμβουλές για την υποβολή του εντύπου, και προβλέπει ξανά καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους, όχι πέντε μήνες – όπως προβλέπει ο νόμος -, αλλά το πολύ 45 ημέρες.

Για το σκοπό αυτό, το Ο.Ε.Ε. επαναλαμβάνει το αίτημα, που είχε διατυπώσει σε προηγούμενη επιστολή του προς τους ίδιους παραλήπτες (στις 30 Μαρτίου), για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας κατά τόσες ημέρες, όσες και η καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή.