Άμεση υλοποίηση των συμψηφισμών από οφειλές Φ.Π.Α.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για το συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου, αλλά και μεταξύ ιδιωτών, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε :

“Οι σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και ικανοποιούν ένα χρόνιο αίτημα της αγοράς… αίτημα, το οποίο αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί μια ειλικρινής σχέση μεταξύ των φορολογουμένων και του κράτους, μια σχέση εμπιστοσύνης, όπου ούτε οι υπόχρεοι θα αδικούνται, ούτε οι επιτήδειοι θα βρίσκουν αφορμή να μην πληρώνουν, επικαλούμενοι τις καθυστερήσεις του Δημοσίου.

Ζητούμενο πλέον είναι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου όσο το δυνατόν αμεσότερα από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ανασάνει μια ώρα αρχύτερα η αγορά.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος δηλώνει ότι είναι πρόθυμο να παράσχει όποια βοήθεια του ζητηθεί και μπορεί να προσφέρει, για να τρέξουν οι συμψηφισμοί χωρίς καθυστερήσεις”.