Σημαντικές διευκρινίσεις για τα φορολογικά με παρέμβαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, είχε το απόγευμα το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο του Ο.Ε.Ε., Κωνσταντίνο Κόλλια, το Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Αλαμάνο, και το Β΄ Αντιπρόεδρο, Ζώη Κολιό.

Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα φορολογικά θέματα, που απασχολούν τους λογιστές – φοροτεχνικούς, τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα.

Σε σχετικό ερώτημα του Ο.Ε.Ε., ο κύριος Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως τη φετινή χρονιά δεν πρόκειται να δοθεί καμία απολύτως παράταση σε οποιαδήποτε προθεσμία αφορά στην υποβολή, αρχής γενομένης από αύριο, 28 Μαρτίου, τελευταία ημέρα αποστολής βεβαιώσεων αποδοχών στο TAXISNET.

Επιπλέον, ο Γενικός Γραμματέας έκανε δεκτό το αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για παράταση της προθεσμίας δήλωσης διακοπής εργασιών επιχειρήσεων πέραν του έτους.

Έτσι, η προθεσμία, που λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, θα παραταθεί πέραν των δύο μηνών.

Ο κύριος Θεοχάρης εξέφρασε τη στήριξή του στην μόνιμη Επιτροπή Φορολογικών Θεμάτων, που συγκροτείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο, με στόχο την επεξεργασία των αλλαγών σε νόμους και εγκυκλίους και την κατάθεση προτάσεων, καθώς και την εκπόνηση μελέτης, ώστε να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για το ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και στην περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας τους – μέσω και της Επιτροπής Φορολογικών Θεμάτων-, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί τον θεσμοθετημένο σύμβουλο της Πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις ανά τακτά διαστήματα για την ανταλλαγή απόψεων.