Συνάντηση του Προεδρείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Νότη Μηταράκη

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Νότη Μηταράκη συναντήθηκαν ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Αλαμάνος, ο β’ Αντιπρόεδρος, Ζώης Κολιός, και ο Οικονομικός Επόπτης, Κωνσταντίνος Μανούσος.

Οι εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας εξέφρασαν την πρόθεσή τους να είναι αρωγοί στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση στην ηγεσία του Υπουργείου για την κατάρτιση ανέργων οικονομολόγων, νέων έως 35 ετών, σε ετήσια προγράμματα που θα περιλαμβάνουν 2 μήνες εκπαίδευση και 10 μήνες απασχόληση. Τα μέλη του ΟΕΕ εισηγήθηκαν επίσης την θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του οικονομολόγου-μελετητή.

Τέλος, κατά τη συνάντηση αποφασίσθηκε η περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας του Υπουργείου με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε τακτική βάση.