Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο νέος Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας

Την εκλογή του Κωνσταντίνου Κόλλια στη θέση του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας αποφάσισε η νέα Κεντρική Διοίκηση, που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου και συγκροτήθηκε την Τρίτη σε σώμα.

Η σύνθεσή της έχει ως εξής :

Πρόεδρος : Κωνσταντίνος Κόλλιας
Α΄ Αντιπρόεδρος : Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Β΄ Αντιπρόεδρος : Ζώης Κoλιός
Γεν. Γραμματέας : Παναγιώτης Αλαμάνος
Οικονομικός Επόπτης : Κωνσταντίνος Μανούσος

Μέλη : Χρήστος Αγγελόπουλος, Παναγιώτης Αλεβιζάκης, Πελοπίδας Καλλίρης, Ευφροσύνη Καραγιάννη, Γεώργιος Κυδωνάκης, Κωνσταντίνος Κωνής, Παναγιώτης Νταής, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Ταγγίρης, Σωτήρης Χρυσάφης.

Ο νέος πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε :

“Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος καλείται, εν μέσω της κρίσης χρέους, που πλήττει τα τελευταία τέσσερα χρόνια τη χώρα μας, να διευρύνει το ρόλο του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας και να συμβάλει καθοριστικά στην εξεύρεση λύσεων – μέσω των προτάσεων και των μελετών του – για την ταχύτερη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε έντονη αναπτυξιακή τροχιά, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας”.

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Σπούδασε οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και διδακτορικό δίπλωμα στο ίδιο αντικείμενο, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων στο υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, γενικός διευθυντής της Σχολής Επιμόρφωσης Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αναπληρωτής διοικητής για την Ελλάδα στην Παρευξείνια Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης.

Εργάζεται ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος & σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης στην KLC Law Firm και είναι Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2004 εξελέγη στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) και το 2008 μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Το 2012 εξελέγη στη θέση του Β’ Αντιπροέδρου του ΟΕΕ.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2014 εξελέγη Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.